lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Karp w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Dobry karp gotowany w warzywach. Smacznego!

Karp w warzywach

Składniki:

Karp w warzywach

 

  • 1 kg karpia
  • 2 marchewki
  • 1 por
  • 1/2 selera
  • 1 pietruszka
  • 1cebula
  • pieprz
  • sól
  • natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Karp w warzywach
W pierwszej kolejności karpia bardzo dokładnie wypatroszyć i oczyścić. Marchewki, pietruszkę, połówkę selera obieramy, a następnie myjemy. Cebulę również obieramy i myjemy. Por również dobrze oczyszczamy. Wszystkie przygotowane warzywa ( dobrze oczyszczone) kroimy w mniejsze kawałki. Warzywa wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy. To doprawiamy do smaku według własnego uznania pieprzem oraz solą. Całość gotujemy do czasu, aż warzywa zmiękną. Wtedy dodajemy do tego oczyszczonego karpia. Całość gotujemy jeszcze przez około 20 minut. Po ugotowaniu karpia wyjmujemy i kroimy na mniejsze części. Warzywa również wyjmujemy z wody i układamy razem z rybą na talerzu, Natką pietruszki dokładnie myjemy, a później drobno siekamy i posypujemy nią danie.