smysia234

smysia234

Szef Kuchni
[Przepisów: 59]

Karp Wigilijny

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 1/5 głosów: 2

Pyszny kawałek świątecznego karpia

Karp Wigilijny

Składniki:

Karp Wigilijny

 

  • 1 porcja surowego karpia
  • 1 jajo
  • 1 szklanka bułki tartej
  • 3-4 szczypty przyprawy warzywko
  • olej

Sposób przygotowania:

Karp Wigilijny
Gotowy kawałek karpia rozmroziłam. Do jednej miseczki wbiłam jajo które rozbełtałam, do drugiej wsypałam bułkę tartą. I tak kawałek karpia ( porcję) najpierw umoczyłam w jaju, następnie w bułce tartej. Na koniec wysmarowałam przyprawą warzywko i odstawiłam. Gdy olej na patelni stał się gorący, włożyłam karpia. Smażyłam 4-5 minut ciągle obracając .