kamila1957

kamila1957

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

Karp z ziołami, pieprzem i brokułem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Cytrynę sparzamy wrzątkiem i wycieramy do sucha. Skórkę ścieramy na tarce bardzo małe oczka. Każdy kawałek skrapiamy

Karp z ziołami, pieprzem i brokułem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Karp z ziołami, pieprzem i brokułem

 

  • 4-5 kawałków fileta
  • Sok z ½ cytryny
  • Skórka z cytryny( otarta)ja dodałam suszoną
  • Tymianek- szczypta na każdy kawałek
  • Pieprz gruboziarnisty w/g jak kto lubi ja dałam po szczypcie
  • Sól lub Vegeta do smaku
  • Szczypta suszonego koperku
  • Brokuł 500g

Sposób przygotowania:

Karp z ziołami, pieprzem i brokułem
Brokuł dzielimy na mniejsze różyczki obgotowujemy 10 minut w osolonej wodzie. Kawałki ryby myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Cytrynę sparzamy wrzątkiem i wycieramy do sucha. Skórkę ścieramy na tarce bardzo małe oczka. Każdy kawałek skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy skórką z cytryny. Następnie solimy i posypujemy przyprawami . Oprószamy pieprzem odstawiamy na 30 minut do lodówki. Filet możemy obtoczyć w panierce, bułce tartej, jajku lub w mące. Smażymy około 7
Karp z ziołami, pieprzem i brokułem
Karp pokrojony skropiony sokiem z cytryny i posypany skórką
Karp z ziołami, pieprzem i brokułem
Karp obtoczony w jajku i mące smażony po obu stronach

Tagi:

brokuły