Karp ze wschodu

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przepis autorstwa Jakuba Ciby z Łańcuta, nagrodzony w konkursie Pana Karpia udostępniony przez Towarzystwo Promocji Ryb

Karp ze wschodu

Składniki:

Karp ze wschodu

 

Sposób przygotowania:

Karp ze wschodu
Karpia oczyścić, opłukać, pokroić na kawałki. Litr wody zagotować z małą ilością soku z cytryny, solą, cukrem , cebulą pokrojoną w drobną kostkę, marchwią pokrojoną w plasterki, liściem laurowym, goździkami i rodzynkami. Włożyć pokrojonego karpia, gotować około 20 minut, a gdy będzie miękki dodać zmielone pierniki, gotować jeszcze 5 minut. Kawałki karpia ułożyć na półmisku, polać sosem w którym się gotował, i odstawić do schłodzenia. podawać na zimno



Tagi:

piernik