Sposób przygotowania:
karpatka
1 przygotować ciasto:
do garnka wlać wodę i włożyć margarynę.Zagotować.Kiedy margaryna się roztopi,wsypać mąkę oraz wymieszać.Gdy masa wystygnie,wbić do niej całe jajka i zmiksować.Ciasto podzielić na dwie różne części i rozsmarować na dwóch blaszkach.Piec ok.30 min.w temperaturze 180 stopni.
2 W 1/2 szklanki mleka rozrobić budyń.Pozostałe mleko zagotować z cukrem i wlać do niego rozrobiony budyń.Krem ostudzić i zmiksować z margaryną.Rozsmarować go na cieście i przykryć drugim plackiem
do garnka wlać wodę i włożyć margarynę.Zagotować.Kiedy margaryna się roztopi,wsypać mąkę oraz wymieszać.Gdy masa wystygnie,wbić do niej całe jajka i zmiksować.Ciasto podzielić na dwie różne części i rozsmarować na dwóch blaszkach.Piec ok.30 min.w temperaturze 180 stopni.
2 W 1/2 szklanki mleka rozrobić budyń.Pozostałe mleko zagotować z cukrem i wlać do niego rozrobiony budyń.Krem ostudzić i zmiksować z margaryną.Rozsmarować go na cieście i przykryć drugim plackiem