kindzia

kindzia

Starszy Kucharz
[Przepisów: 31]

Karpatka

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Górzysta karpatka dla lubiacych slodkie gorki.

Karpatka

Składniki:

Karpatka

 

 

Sposób przygotowania:

Karpatka
Margaryne z woda zagotowac, dodać mąkę i chwilkę ucierać na malym ogniu, zestawić z ognia i ucierać aż do ostygnięcia.Jak ostygnie dodawać po jednym jajku ciągle ucierając, na koniec dodać proszek do pieczenia. Ciasto podzielić na dwie części i upiec dwa placki.Mleko z cukrem zagotowac, do gotujacego wlac zółtko i budyń roztarte z mlekiem. Po ostygnieciu utrzec z maslem, rozlozyc na jednym ciescie i drugim przykryc. Posypac cukrem pudrem.

Tagi:

ciasto