Sposób przygotowania:
*Karpatka*
CIASTO:
Wodę zagotować z margaryną,dodać mąkę i zagotować. Wystudzić.Dodać jajka i proszek. Miksować. Podzielić na dwie równe części. Piec na dwóch blachach ok 30min w temp 180-190'C.
KREM: Ugotować budyń z cukrem na 1/2l mleka. Wystudzić. Utrzeć masło i żółtka. Dodawać po łyżce wystudzony budyń.
Przełożyć ciasto kremem i wstawić do lodówki do stężenia.
Wodę zagotować z margaryną,dodać mąkę i zagotować. Wystudzić.Dodać jajka i proszek. Miksować. Podzielić na dwie równe części. Piec na dwóch blachach ok 30min w temp 180-190'C.
KREM: Ugotować budyń z cukrem na 1/2l mleka. Wystudzić. Utrzeć masło i żółtka. Dodawać po łyżce wystudzony budyń.
Przełożyć ciasto kremem i wstawić do lodówki do stężenia.