Sposób przygotowania:
Karpatka 4.
Wewamy do rondla 1 szkl wody, dodajemy margaryne i podgrzewamy, aż tłuszcz się roztopi. Następnie doprowadzamy do wrzenia i wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ciągle mieszając całość gotujemy, aż ciasto stanie się elastyczne. Uzyskaną masę studzimy, następnie dodajemy po kolei po jednym jajku i miksujemy, do momentu uzyskania jednolitego ciasta. Ciasto dzielimy na pół i pieczemy dwa placki w ok 230 stopniach. Odlewamy 1 szkl mleka, pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem. Do szkl mleka dodajemy mąkę i żółtka i dokładnie mieszamy. Nastepnie wlewamy je do gotującego się mleka i ciągle mieszając chwile gotujemy, aż powstanie gęsty budyń. Nastepnie zdejmujemy go z ognia i studzimy. Masło dokładnie miksujemy, na puch. Do masła dodajemy stopniową zimny budyń i miksujemy na gładki krem. Uzyskanym kremem przekładamy upieczone i wystudzone placki. Smacznego.