Sposób przygotowania:
Karpatka bananowa
Ciasto kruche;margarynę utrzeć z cukrem pudrem,dodać jajko oraz mąkę z proszkiem do pieczenia i zagnieść ciasto,na trochę odstawić.Ciastem wyłożyć wysmarowaną tłuszczem blaszkę,ponakłuwać je widelcem i piec ok.20min.w 170"C. Ciasto parzone;W rondelku zagotować wodę z dodatkiem smalcu lub margaryny i szczypty soli.następnie wsypać i nie zdejmując z ognia energicznie mieszać,by ciasto nie przywarło do rondla.Ciasto studzić ok.10min,miksując dodawać po jednym jajku.Przełożyć ciasto do blaszki i piec ok.10min.w 200"C. Krem;2szkl.mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym,w reszcie mleka rozprowadzić oba rodzaje mąki i cały czas mieszając wlewać do gotującego się mleka,ostudzić.Banany obrać i utrzeć na miazgę,margarynę utrzeć na puch i ucierając stopniowo dodawać banany i budyń, Krem bananowy wyłożyć na ciasto kruche i przekryć go ciastem parzonym,wierzch posypać obficie cukrem pudrem.
Funia
Natala1210