sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Karpatka wg sylwioslawa

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Moje ulubione ciasto. Polecam

Karpatka wg sylwioslawa

Składniki:

Karpatka wg sylwioslawa

 

Sposób przygotowania:

Karpatka wg sylwioslawa
Wodę zagotowujemy z margaryną, dodajemy mąkę i mieszając prażymy 5 minut. Zdejmyjemy z ognia i studzimy całość. Następnie dodajemy jajka i ucieramy. Ciasto dzielimy na dwie części i rozsmarowujemy cienko na wysmarowanej tłuszczem formach. Pieczemy około 25 minut w temp. 160-170 stopni C. Pieczemy dwa placki. Gotujemy budyń według przepisu na opakowaniu i odstawiamy do ostygnięcia. Margarynę ucieramy, dodajemy żółtka i cukier puder. Następnie dodajemy ostudzony budyń. Dwa placki ciasta przekładamy kremem. Przed podanie posypujemy cukrem pudrem. Smacznego