Sposób przygotowania:
Karpatka z budyniem
Ciasto:
Zagotować wodę z masłem. Dodać mąkę i dalej gotować rozcierając masę. Następnie ciasto wystudzić. Po wystudzeniu wbić jajka i dokładnie wymieszać mikserem. Ciasto podzielić na dwie równe części. Każdą część ciasta piec w osobnej blaszce przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Krem:
Jajka ubić z cukrem, dodać oba rodzaje mąki. Dokładnie wymieszać. Mleko zagotować z cukrem waniliowym. Dodać do masy jajecznej. Zagotować ciągle mieszając. Gotowy budyń wystudzić. Kiedy będzie zimny utrzeć z kostką masła. Gotowym kremem przełożyć ciasta. Włożyć do lodówki na jakiś czas aby krem trochę zgęstniał.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Zagotować wodę z masłem. Dodać mąkę i dalej gotować rozcierając masę. Następnie ciasto wystudzić. Po wystudzeniu wbić jajka i dokładnie wymieszać mikserem. Ciasto podzielić na dwie równe części. Każdą część ciasta piec w osobnej blaszce przez około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Krem:
Jajka ubić z cukrem, dodać oba rodzaje mąki. Dokładnie wymieszać. Mleko zagotować z cukrem waniliowym. Dodać do masy jajecznej. Zagotować ciągle mieszając. Gotowy budyń wystudzić. Kiedy będzie zimny utrzeć z kostką masła. Gotowym kremem przełożyć ciasta. Włożyć do lodówki na jakiś czas aby krem trochę zgęstniał.
Przed podaniem posypać cukrem pudrem.