Sposób przygotowania:
Karpatka z malinową nutką
Zimną wodę przelewamy do rondla i zagotowujemy ją, następnie ciągle gotując dodajemy pół kostki masła lub margaryny. Gotujemy do momentu, gdy tłuszcz się rozpuści energicznie mieszając. Następnie dodajemy mąkę pszenną. Najlepiej, jeśli będziemy ją przesiewać przez sito. Gotujemy ciągle mieszając do momentu, gdy masa zgęstnieje. Odstawiamy ją do ostudzenia. Gdy masa będzie zimna przekładamy ją do miski miksera i miksujemy na najwyższych obrotach dodając po jednym jajku. Miksowanie powinno trwać około 5 minut. Następnie masę dzielimy na dwie części i rozsmarowujemy ja na wyłożonych papierem do pieczenia blaszkach. Placki pieczemy przez około 35- 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Ciasto powinno się delikatnie pozłocić. Placki następnie odstawiamy do ostygnięcia. Na mleku gotujemy budyń i odstawiamy go do ostygnięcia. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem, następnie dodajemy po łyżce zimnego budyniu i sok malinowy ciągle mieszając( miksując). Tak przygotowany krem rozsmarowujemy na jednym cieście i przykrywamy drugim. Na koniec posypujemy cukrem pudrem.