Sposób przygotowania:
Karpatka z masą adwokatową
CIASTO: Do garnka wlać wodę i dać margarynę. Podpalić na gazie i czekać aż margaryna się stopi i zacznie się wszystko gotować. Dodać mąkę i wymieszać. Ściągnąć z ognia i dać do ostudzenia. Do letniego ciasta dodać jajka. Wymiksować. Ciasto podzielić na dwie części. Wyłożyć na blachy wysmarowane margaryną. Piec ok. 25-30 minut w 180 st. Po upieczeniu oba placki odłożyć. KREM: 500 ml mleka zagotować. W mniejszej części rozpuścić wszystkie składniki prócz margaryny i adwokata. Wlać mleko z rozpuszczonymi składnikami do gotującego się mleka i zagotować. Odstawić do ostudzenia. Margarynę utrzeć, dodawać po trochu zimnego budyniu. Na koniec wmieszać adwokat. Masę wyłożyć na jedną część placka, przykryć drugą częścią. Posypać na koniec cukrem pudrem.