Sposób przygotowania:
Kartacze z twarogiem
Ugotowane ziemniaki przepuścić przez maszynkę do mięsa (lub użyć praski). Surowe ziemniaki zetrzeć na tarce, odsączyć, wymieszać z ugotowanymi ziemniakami. Dodać mąkę ziemniaczaną, odrobinę soli, dobrze wymieszać. Twaróg ugnieść, dodać sól do smaku. Z masy ziemniaczanej robić placuszki, na środku każdego kłaść twaróg, zlepić brzegi, formować kartacze. Gotowe kartacze wrzucić do gotującej się wody z dodatkiem mąki ziemniaczanej (mniej więcej 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej wymieszać w kubeczku z wodą, wlać do garnka),gotować około 20 minut. Podawać z skwarkami, tak smakują najlepiej.
Pyza
jurata
to od sosu z śmietaną, w ziemniakach na pewno nie ma twarogu
Pyza
zewa
I tu mamy konkretny przykład : zdjęcie sobie, opis sobie. A potem zdziwienie, że komentarze są jakie są.