jurata

jurata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 181]

Kartacze z twarogiem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smaczne i łatwe danie do przygotowania

Kartacze z twarogiem

Składniki:

Kartacze z twarogiem

 

Sposób przygotowania:

Kartacze z twarogiem
Ugotowane ziemniaki przepuścić przez maszynkę do mięsa (lub użyć praski). Surowe ziemniaki zetrzeć na tarce, odsączyć, wymieszać z ugotowanymi ziemniakami. Dodać mąkę ziemniaczaną, odrobinę soli, dobrze wymieszać. Twaróg ugnieść, dodać sól do smaku. Z masy ziemniaczanej robić placuszki, na środku każdego kłaść twaróg, zlepić brzegi, formować kartacze. Gotowe kartacze wrzucić do gotującej się wody z dodatkiem mąki ziemniaczanej (mniej więcej 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej wymieszać w kubeczku z wodą, wlać do garnka),gotować około 20 minut. Podawać z skwarkami, tak smakują najlepiej.