Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Kartoflanik mojej Mamy

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Wspomnienie dzieciństwa!!

Kartoflanik mojej Mamy

Składniki:

Kartoflanik mojej Mamy

 

Sposób przygotowania:

Kartoflanik mojej Mamy
Ziemniaki i cebulę obrać i zetrzeć na tarce, tak jak na placki. Boczek pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na patelni.Ostudzić, dodać do ziemniaków, wbić jaja posolić, popieprzyć. Dobrze wymieszać. dodać tyle maki, żeby ciasto było gęstsze niż na placki.
Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Wyłożyć mase ziemniaczaną i wyrównać wierzch.
Piec do zrumienienia ok. 1 godz. w temp. 190*C
SMACZNEGO!