Sposób przygotowania:
Kartoflanka z ciecierzycą na bulionie
Umyć , obrać , przekroić na kawałki warzywa.
Z cebuli usunąć wierzchnią warstwę łupinek.
Opłukać skrzydełka. Na suchej patelni opiec warzywa.
Ułożyć w garnku skrzydełka , opieczone warzywa , przyprawy i grzybek.
Zalać wodą. Dodać 1 łyżkę maggi, lekko posolić i gotować ok. godziny na małym gazie.
Wyjąć warzywa i skrzydełka i przecedzić wywar.
Obrać i umyć ziemniaki i pokroić w kostkę. Wrzucić do wywaru ziemniaki i kminek - gotować je 20 minut. ( płyn powinien na końcu odparować do 3 szklanek).
Dołożyć cieciorkę- zagotować .Doprawić do smaku pieprzem i maggi.
Podawać posypaną koperkiem.
*Warzywa z zupy użyć na sałatkę.
**Z obranego od kości mięsa z 2 skrzydełek zrobić pierożki.
*** Z pozostałe 2 skrzydełka udusić w sosie teriyaki ( lub inaczej - coś wymyślę)
Z cebuli usunąć wierzchnią warstwę łupinek.
Opłukać skrzydełka. Na suchej patelni opiec warzywa.
Ułożyć w garnku skrzydełka , opieczone warzywa , przyprawy i grzybek.
Zalać wodą. Dodać 1 łyżkę maggi, lekko posolić i gotować ok. godziny na małym gazie.
Wyjąć warzywa i skrzydełka i przecedzić wywar.
Obrać i umyć ziemniaki i pokroić w kostkę. Wrzucić do wywaru ziemniaki i kminek - gotować je 20 minut. ( płyn powinien na końcu odparować do 3 szklanek).
Dołożyć cieciorkę- zagotować .Doprawić do smaku pieprzem i maggi.
Podawać posypaną koperkiem.
*Warzywa z zupy użyć na sałatkę.
**Z obranego od kości mięsa z 2 skrzydełek zrobić pierożki.
*** Z pozostałe 2 skrzydełka udusić w sosie teriyaki ( lub inaczej - coś wymyślę)