anullka7

anullka7

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 514]

Kartoflanka czosnkowo - chrzanowa

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Smaczna zupa kartoflanka, polecam.

Kartoflanka  czosnkowo - chrzanowa

Składniki:

Kartoflanka czosnkowo - chrzanowa

 

Sposób przygotowania:

Kartoflanka czosnkowo - chrzanowa
Ziemniaki obrać, pokroić w grubszą kostkę, dodać obrane i pokrojone tak samo warzywa( nie trzemy na tarce) Pokrojony czosnek, przyprawy, zalać wszystko wodą, zagotować. Dodać pokrojoną w kostkę kiełbasę,majeranek, gotować razem do miękkości warzyw. Gdy wszystko jest miękkie, dodać chrzan i jeszcze chwilę gotować. Gotową zupę, zaprawić kwaśną śmietaną(do śmietany dodać kilka łyżek gorącej zupy, dokładnie wymieszać, wlać do zupy, nie gotować! ) Doprawić solą, pieprzem, dokładnie wymieszać. Posypać zieloną natką na talerzu.