Sposób przygotowania:
Kartoflanka z pieczarkami
Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w drobną kostkę. Połowę masła roślinnego rozgrzać w rondlu, podsmażyć na nim ziemniaki. Podlać rosołem. Gotować 15 minut pod przykryciem.
Pieczarki oczyścić, pokroić w cienkie plasterki. Pozostałe masło rozgrzać, smażyć na nim pieczarki, cały czas mieszając.
Grzyby przełożyć do zupy. Całość gotować jeszcze 2 minuty. Kartoflankę przyprawić do smaku solą, pieprzem i tartą gałką. Śmietanę wymieszać z natka pietruszki, przełożyć do zupy.
Pieczarki oczyścić, pokroić w cienkie plasterki. Pozostałe masło rozgrzać, smażyć na nim pieczarki, cały czas mieszając.
Grzyby przełożyć do zupy. Całość gotować jeszcze 2 minuty. Kartoflankę przyprawić do smaku solą, pieprzem i tartą gałką. Śmietanę wymieszać z natka pietruszki, przełożyć do zupy.
Pyza
misia53