misia13

misia13

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 795]

Kartoflanka z pieczarkami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

zupa pieczarkowa-dietetyczna,polecam...

Kartoflanka z pieczarkami

Składniki:

Kartoflanka z pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Kartoflanka z pieczarkami
Ziemniaki umyć, obrać, pokroić w drobną kostkę. Połowę masła roślinnego rozgrzać w rondlu, podsmażyć na nim ziemniaki. Podlać rosołem. Gotować 15 minut pod przykryciem.
Pieczarki oczyścić, pokroić w cienkie plasterki. Pozostałe masło rozgrzać, smażyć na nim pieczarki, cały czas mieszając.
Grzyby przełożyć do zupy. Całość gotować jeszcze 2 minuty. Kartoflankę przyprawić do smaku solą, pieprzem i tartą gałką. Śmietanę wymieszać z natka pietruszki, przełożyć do zupy.

Tagi:

tarta