alicjab312

alicjab312

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Kartoflanka z serkiem topionym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Lubię zaprawiać zupy serkiem

Kartoflanka z serkiem topionym

Składniki:

Kartoflanka z serkiem topionym

 

  • 4 ziemniaki
  • 1 marchewka
  • 1o dag wędzonki
  • 1 cebula
  • 2 serki topione kremowe
  • 1/2 litra wywaru warzywnego z kostki
  • 1/2 szklanki śmietanki
  • pieprz mielony
  • maggi
  • natka pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Kartoflanka z serkiem topionym
Obrać ziemniaki i pokroić w kostkę , cebulę w paseczki , a marchew w plasterki. Zalać w garnku wywarem .Gotować 30 minut. Wyjąć łyżka cedzakową połowę ziemniaków i marchewki. Resztę zmiksować w malakserze ze śmietaną i serkami. Dodać wyjęte wcześniej ziemniaki. Doprawić do smaku maggi i pieprzem.
Rozgrzać patelnię teflonową i bez tłuszczu zarumienić pokrojoną w paseczki wędzonkę .
Podawać zupę posypaną podsmażoną wędzonka i natką pietruszki.