Dutkiewicz

Dutkiewicz

Szef Kuchni
[Przepisów: 86]

Kartoflanka z trybulą

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ziemniaki obrane kroimy w kostkę. Trybulę drobno siekamy, a pory kroimy w plasterki i razem dusimy na gorącej margarynie.

Kartoflanka z trybulą

Składniki:

Kartoflanka z trybulą

 

 

Sposób przygotowania:

Kartoflanka z trybulą
Następnie zalewamy 1l wody, wkładamy ziemniaki, doprawiamy solą i pieprzem, po czym gotujemy przez 20 minut. Pod koniec dodajemy wino i gotujemy jeszcze kilka minut, następnie zuoę miksujemy. Zmieszane ze śmietaną żółtko wlewamy do zupy tuż przed jej podaniem. Na talerzach doprawiamy ją sokiem z cytryny do smaku.