iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Kasza gryczana podana na ciepło

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Kasza gryczana na ciepło podana z tuńczykiem

Kasza gryczana podana na ciepło

Składniki:

Kasza gryczana podana na ciepło

 

  • 1 woreczek kasza gryczana,
  • 1 szkl groszek cukrowy,
  • 1/2 puszki tuńczyk kawałki w oleju,
  • 1 łyżeczka masło,
  • 1/2 szt por,
  • 1 szt marchewka,
  • 1 szt kostka warzywna,
  • pieprz,
  • koperek

 

Sposób przygotowania:

Kasza gryczana podana na ciepło
Kaszę gotujemy w woreczku według przepisu na opakowaniu .Marchewkę obieramy ścieramy na tarce duże oczka ,groszek rozmrażamy ,pora myjemy kroimy w plasterki Na patelni na maśle podsmażamy starta marchewkę ,mrożony lub świeży groszek .Mieszamy dodajemy pokrojony w plasterki por . Na patelnie wkruszamy kostkę warzywną -bulionową .Mieszamy . Dodajemy kaszę wcześniej ugotowaną mieszamy . Pod koniec dodajemy odcedzonego z oliwy tuńczyka .Mieszamy i podajemy doprawione pieprzem świeżo mielonym .Ozdabiamy koperkiem