Sposób przygotowania:
Kasza gryczana puszysta
Kaszę przebrać, opłukać, osączyć. Masło rozpuścić w garnuszku. Wsypać kaszę i obsmażyć, tak aby wszystkie ziarenka pokryły się masłem. Wlać wrzącą wodę, zagotować, zmniejszyć gaz i gotować do czasu aż kasza wchłonie całą wodę.Posolić. wymieszac i gotowe! Smacznego!
albertynka
yola
Ale nie każdy wie jak to robić.Żaden majster z nieba nie spadł i dla początkujących to bardzo ważny przepis.
Henia
a za razem konkretne danie: kasza na sypko, gotowa do zjedzenia np. z zsiadłym mlekiem.Pozdrawiam!
Babciagramolka
Bardzo dobrze , ze wstawiłaś taki podstawowy przepis .Przecież na stronie są i Ci którzy gotują od lat i nowicjusze .Kiedyś trzeba się nauczyć - i po to wstawiamy wszyscy swoje przepisy by nawzajem się od siebie uczyć . Duże brawo za płukanie kaszy .
Henia
Mało popularna, sądząc po zaineresowaniu tutaj i niestety, u mnie w domu. Kasze (wszystkie) jem tylko ja. Dla syna wówczas gotuję ziemniaczki. Bardzo lubię włśnie, jak mawiała moja Mama, greczkę.Cieszę sie, Buniu, że jesteś! Ostatnio jakoś mało Cię widzę! Pozdrawiam!