Noruas

Noruas

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 549]

Kasza gryczana w karmelizowanej cebuli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybki ale bardzo oryginalny i smaczny sposób na kaszę

Kasza gryczana w karmelizowanej cebuli Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kasza gryczana w karmelizowanej cebuli

 

Sposób przygotowania:

Kasza gryczana w karmelizowanej cebuli
Wodę w garnku solimy i doprowadzamy do wrzenia. Wrzucamy dwie torebki kaszy i gotujemy do miękkości. Rozgrzewamy patelnie, nalewamy miód, po ok. 3 minutach nakładamy pokrojoną w kostkę cebulę. Zdejmujemy kiedy zacznie być z obu stron (ważne!) lekko brązowa. Wyjmujemy z torebki kaszę i nakładamy na talerz. Następnie kładziemy na wierzch cebulę i polewamy resztką miodu z patelni.
Kasza gryczana w karmelizowanej cebuli
Gotujemy kaszę do miękkości w osolonej wodzie
Kasza gryczana w karmelizowanej cebuli
Karmelizujemy plastry cebuli w miodzie na patelni