Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Książka Kucharska: Wszystkie sposoby na kaszę gryczaną

Kasza gryczana z gulaszem z podrobów

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

kasza gryczana podana z sosem

Kasza gryczana z gulaszem z podrobów Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kasza gryczana z gulaszem z podrobów

 

Sposób przygotowania:

Kasza gryczana z gulaszem z podrobów
Mięso kroimy w kostkę, a następnie przesmażamy ok 5 minut na rozgrzanym w garnku oleju, następnie wlewamy ok litr wody i dodajemy przyyprawy (ziele angielskie, pieprz, sól, liście laurowe) i gotujemy całość do miękkości mięsa. Mąkę mieszamy ze smietaną i wlewamy do sosu pod koniec gotowania - gotujemy jeszcze chwile aby gulasz nieco zgęstniał. Kasze gotujemy do miękkości w osolonej wodzie, następnie gorącą wykładamy na talerz za pomocą łyżki cedzakowej - polewamy gulaszem
Kasza gryczana z gulaszem z podrobów
Żołądki, wątróbki oraz serduszka drobiowe kroimy w bardzo drobną kostkę
Kasza gryczana z gulaszem z podrobów
Żołądki, wątróbki oraz serduszka drobiowe kroimy w bardzo drobną kostkę
Kasza gryczana z gulaszem z podrobów
Żołądki, wątróbki oraz serduszka drobiowe kroimy w bardzo drobną kostkę
Kasza gryczana z gulaszem z podrobów
Żołądki, wątróbki oraz serduszka drobiowe kroimy w bardzo drobną kostkę