Sposób przygotowania:
Cukinia nadziewana warzywami i kaszą gryczaną
Cukinię umyć i osuszyć, wydrążyć łyżeczką środki ale nie wyrzucać, garść zostawić i pokroić w kostkę.
Cebulę czerwoną pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju kokosowym. Dodać garść cukinii pokrojonej i paprykę żółtą pokrojoną w kostkę, dusić. Dołożyć pokrojoną czerwoną paprykę.
W międzyczasie ugotować kaszę gryczaną i osobno fasolkę szparagową al dente, odlać wodę i pokroić na 3 mc kawałki. Dołożyć kaszę i fasolkę do całości, wymieszać i przyprawić tymiankiem, solą , pieprzem i chwilę podsmażyć razem.
Napełniać cukinie farszem i wstawić do piekarnika, piec około 30 - 40 minut 1 80 stopniach. Pod koniec posypać startym żółtym serem i zapiec jeszcze do rozpuszczenia się sera.
Można posypać natką pietruszki i podawać ciepłe.
Cebulę czerwoną pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju kokosowym. Dodać garść cukinii pokrojonej i paprykę żółtą pokrojoną w kostkę, dusić. Dołożyć pokrojoną czerwoną paprykę.
W międzyczasie ugotować kaszę gryczaną i osobno fasolkę szparagową al dente, odlać wodę i pokroić na 3 mc kawałki. Dołożyć kaszę i fasolkę do całości, wymieszać i przyprawić tymiankiem, solą , pieprzem i chwilę podsmażyć razem.
Napełniać cukinie farszem i wstawić do piekarnika, piec około 30 - 40 minut 1 80 stopniach. Pod koniec posypać startym żółtym serem i zapiec jeszcze do rozpuszczenia się sera.
Można posypać natką pietruszki i podawać ciepłe.