Sposób przygotowania:
Kasza jaglana z kurczakiem i warzywami
Kaszę jaglaną przesypujemy do sitka, płuczemy zimną wodą, a następnie przelewamy wrzątkiem. Następnie wsypujemy do garnka z 2 szklankami wrzątku, mieszamy, przykrywamy i gotujemy na małym ogniu do momentu aż kasza wchłonie całą wodę. Kurczaka kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do kurczaka i przekładamy na patelni z niewielką ilością oleju, dodajemy posiekany czosnek i cebulę pokrojoną w sporą kostkę. Mieszamy i smażymy do momentu aż cebula się zeszkli, a mięso będzie ścięte z każdej strony. Do naczynia żaroodpornego posmarowanego odrobiną oleju przesypujemy kasze jaglaną, kurczaka z cebulą i czosnkiem, ser feta pokrojony w kostkę, czerwoną paprykę pokrojoną w kostkę, i posiekaną natkę pietruszki. Całość mieszamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy przez ok 30 minut.