Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Kasza jaglana z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kaszę podawać do drugiego dania.

Kasza jaglana z warzywami

Składniki:

Kasza jaglana z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Kasza jaglana z warzywami
Kaszę jaglaną wsypać na patelnie i uprażyć. Cebulę obrać i drobno posiekać. Kalafiora opłukać i podzielić na małe różyczki. Kaszę jaglaną uprażoną zalać trzema szklankami wody, posolić i gotować do miękkości. Cebulę zeszklić na oleju i razem z kalafiorem włożyć do kaszy pod koniec gotowania. Jeszcze chwilę gotować. Ciepłą kaszę z warzywami ugnieść tłuczkiem do ziemniaków.