Sposób przygotowania:
Kasza jaglana ze szpinakiem i fetą
Kaszę jaglaną zalać wrzącą wodą, wymieszać, odcedzić. Zalać ponownie zimną wodą, posolic wodę i gotować przez ok. 20 minut.Oczyszczony i opłukany szpinak zalać wrzącą wodą, chwilę gotować, następnie odcedzić . Na patelni rozgrzać oliwę, cebulę drobno posiekać i wrzucić na patelnię, na patelnię, do zrumienionej cebuli dorzucić podgotowany wcześniej szpinak, koperek, serek kozi oraz przecisniety przez praskę czosnek. Wszystko razem dusić na małym ogniu przez ok. 5-8 min. Na samym końcu dodać jogurt oraz doprawic do smaku solą i pieprzem.Wysmarowane masłem naczynie żaroodporne napełnić jedną częścią ugotowanej kaszy, na kaszę nałożyć jedną część szpinaku, na szpinak drugą część kaszy i na końcu drugą część szpinaku. Wierzch posypać pokruszoną fetą oraz koperkiem. Naczynie wstawić do nagrzanego do 180 C piekarnika i piec przez ok. 20-30 min. Doskonała na ciepło jak i na zimno. Smacznego :)