Sposób przygotowania:
Kasza jęczmienna z łososiem i brokułami
Torebkę kaszy jęczmiennej gotujemy w osolonej wodzie ok 20min. Łososia nacieramy masłem a następnie przyprawą do łososia. Rybę kroimy w kawałki i smażymy na bardzo wolnym ogniu aż będzie gotowa. Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy w wodzie z dodatkiem kostki rosołowej do uzyskania miękkości. Do miski wrzucamy ugotowaną i odcedzoną kaszę jęczmienną, dodajemy fasolkę, groszek, łyżkę sosu sojowego i dokładnie mieszamy. Sos serowy Knorr rozpuszczamy w 250ml wody i gotujemy do zgęstnienia stale mieszając.
Wykładamy na talerz kaszę, brokuł i kawałki łososia.
Brokuł polewamy sosem serowym (jeśli ktoś lubi można polać też rybę). Smacznego
Wykładamy na talerz kaszę, brokuł i kawałki łososia.
Brokuł polewamy sosem serowym (jeśli ktoś lubi można polać też rybę). Smacznego
Pyza
glogowscy.nl
Pyza