Sposób przygotowania:
Gołąbki z mięsem mielonym, ryżem, dynią, papryką
Kapustę sparzamy w gorącej wodzie i zdejmujemy liście. Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Przekładamy na cedzak i odsączamy z wody, studzimy. W międzyczasie kroimy wędlinę i paprykę w kostkę. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Pokrojone składniki smażymy na rozgrzanym oleju.
Dynię ścieramy na tarce jarzynowej. Do miski wkładamy składniki na farsz i dokładnie mieszamy.
Na liście kapusty nakładamy farsz i ciasno zwijamy gołąbki. Układamy w garnku i wlewamy gorącą wodę, gotujemy do miękkości. Mleko mieszamy z koncentratem i wlewamy do garnka z gołąbkami, zagotowujemy.
Dynię ścieramy na tarce jarzynowej. Do miski wkładamy składniki na farsz i dokładnie mieszamy.
Na liście kapusty nakładamy farsz i ciasno zwijamy gołąbki. Układamy w garnku i wlewamy gorącą wodę, gotujemy do miękkości. Mleko mieszamy z koncentratem i wlewamy do garnka z gołąbkami, zagotowujemy.