MałaMi89

MałaMi89

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 280]

Książka Kucharska: Kuchnia Ameryki Łacińskiej z produktami Hortex

Kasza kukurydziana z buraczkowym musem i krewetką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pomysł wpadł mi do głowy podczas wyszukiwania mrożonki do konkursu, mój wzrok padł na buraczki i od razu wyobraziłam sobie końcowy wygląd dania.

Kasza kukurydziana z buraczkowym musem i krewetką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kasza kukurydziana z buraczkowym musem i krewetką

 

Sposób przygotowania:

Kasza kukurydziana z buraczkowym musem i krewetką
Buraczki rozmrażamy, następnie dodajemy drobno pokrojony (lub przeciśnięty przez praskę) czosnek, chrzan i ser feta. Przyprawiamy pieprzem i całość miksujemy na delikatną, gładką pastę. W rondelku zagotowujemy 2 szklanki wody, dodajemy sól i olej, na wrzątek wrzucamy 1 szklankę kaszy kukurydzianej. Gotujemy aż do całkowitego wchłonięcia wody, często mieszając (około 15 minut). Foremkę lub kokilkę wypełniamy ugotowaną kaszą, wykładamy na talerz, nakładamy porcję musu z buraczków i dekorujemy serkiem kremowym.
Kasza kukurydziana z buraczkowym musem i krewetką
Do buraczków dodajemy składniki i miksujemy na gładki krem
Kasza kukurydziana z buraczkowym musem i krewetką
Po dekoracyjnym wyłożeniu kaszki nakładamy porcję buraczków
Kasza kukurydziana z buraczkowym musem i krewetką
Gotowe do podania: smaki świetnie ze sobą współgrają