Sposób przygotowania:
Moqueca z mrożonych owoców morza i warzyw
Rozmrażamy owoce morza i warzywa. Rozmrożone owoce morza polewamy sokiem z limonki, dodajemy posiekany czosnek i pół łyżeczki soli. Mieszany i odstawiamy na 1 godzinę do lodówki. Ryż gotujemy wg podanego na opakowaniu przepisu. W garnku lub dużej patelni roztapiamy masło i smażymy cebulę pokrojoną w kostkę. Do cebuli dodajemy słodką paprykę i płatki chili i smażymy aż do zeszklenia się cebuli. Dodajemy mieszankę mrożonych warzyw i dusimy ok 3 min mieszając. Kiedy warzywa zmiękną, dolewamy mleko kokosowe i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy owoce morza i dusimy przez 3-4 minuty. Sprawdzamy, czy nie trzeba dodać soli lub papryki i chili. Na talerz wykładamy ryż i nakładamy owoce morza z warzywami i polewamy sosem i posypujemy pietruszką. Smacznego!