Sposób przygotowania:
Coxinha de galinha
1. Ząbek czosnku należy rozgnieść, a cebulę pokroić w plastry, które następnie wraz z kurczakiem, masłem i kostką bulionową należy wrzucić do garnka z wodą i gotować aż mięso będzie miękkie. 2. Gotowe piersi należy pokroić w drobne kostki. 3. Z bulionu należy odcedzić 1,5 szklanki do których dodać mąkę, a następnie mieszając chwilę zagotować. Odstawić do wystygnięcia. 4. Do ciasta dodać żółtko (białko odstawić do panierki) i zagniatać. Po rozwałkowaniu ciasta wyciąć szklanką kółka, na które należy nałożyć mięso z kawałkiem serka i zlepić w pierożki. 5. Gotowe pierożki zamoczyć w pozostały białku i panierować w bułce tartej i usmażyć na głębokim oleju do zarumienienia z każdej strony. 6. Usmażone pierożki podawać z dodatkiem warzyw Mieszanki Meksykańskiej Hortex