Sposób przygotowania:
Kasza kuskus z mięsem na sałacie
Kasze kuskus przesypuję do miski i zalewam wrzącą wodą tak by woda zakrywała kaszę. Odstawiam kaszę na bok tak by kasza pochłonęła wodę. Na patelni rozgrzewam olej. Dodaję mięso mielone oraz sól i pieprz. Smażę na rumiano. Pieczarki myję i kroję w plasterki.
Cebulę obieram i kroję w kostkę. W osobnym garnku smażę cebulę wraz z pieczarkami na 1/2 łyżeczki oleju dodaję przyprawy curry. Mieszam. Dodaję umyty szpinak.
Mieszam całość smażę jeszcze ok 1 min. Do mięsa przekładam pieczarki. Mieszam całość dodaję przecier pomidorowy oraz sól i pieprz do smaku. Całość mieszam i duszę jeszcze ok 2-3 min.
Dodaję kaszę kuskus. Mieszam odstawiam z palnika. Dodaję tarty ser i jeszcze raz mieszam całość.
Za pomocą dużej łyżki nabieram porcję dania i kładę na umyty i osuszony liść sałaty.
Dekoruję natką pietruszki. Podaję na ciepło.
Smacznego.
Cebulę obieram i kroję w kostkę. W osobnym garnku smażę cebulę wraz z pieczarkami na 1/2 łyżeczki oleju dodaję przyprawy curry. Mieszam. Dodaję umyty szpinak.
Mieszam całość smażę jeszcze ok 1 min. Do mięsa przekładam pieczarki. Mieszam całość dodaję przecier pomidorowy oraz sól i pieprz do smaku. Całość mieszam i duszę jeszcze ok 2-3 min.
Dodaję kaszę kuskus. Mieszam odstawiam z palnika. Dodaję tarty ser i jeszcze raz mieszam całość.
Za pomocą dużej łyżki nabieram porcję dania i kładę na umyty i osuszony liść sałaty.
Dekoruję natką pietruszki. Podaję na ciepło.
Smacznego.