Sposób przygotowania:
Kasza kuskus z kotletami sojowymi
Kaszę kuskus wymieszać z suszonymi pomidorami z czosnkiem niedźwiedzim i zalać wrzącą wodą, tak aby woda była ok. 1 cm powyżej kaszy. Pozostawić pod przykryciem na 15 min.
Wodę zagotować wraz z liściem laurowym, zielem angielskim oraz sosem sojowym, a następnie dodać kotlety sojowe.
Garnek przykryć, zdjąć z ognia i pozostawić na 10 min. Następnie kotlety wyjąć z zalewy i dodać koncentrat pomidorowy pomidory z czosnkiem niedźwiedzim oraz doprawić do smaku solą i pieprzem.
Jeśli sos jest zbyt gęsty dodać wody, jeśli rzadki dodać mąki pszennej. Kotlety sojowe pokroić w paseczki i dodać do gotowego sosu, całość zagotować.
Kaszę kuskus podawać z sosem z kotletami sojowymi.
Wodę zagotować wraz z liściem laurowym, zielem angielskim oraz sosem sojowym, a następnie dodać kotlety sojowe.
Garnek przykryć, zdjąć z ognia i pozostawić na 10 min. Następnie kotlety wyjąć z zalewy i dodać koncentrat pomidorowy pomidory z czosnkiem niedźwiedzim oraz doprawić do smaku solą i pieprzem.
Jeśli sos jest zbyt gęsty dodać wody, jeśli rzadki dodać mąki pszennej. Kotlety sojowe pokroić w paseczki i dodać do gotowego sosu, całość zagotować.
Kaszę kuskus podawać z sosem z kotletami sojowymi.