Lukrecja_27

Lukrecja_27

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 121]

Kasza manna z mango i bananem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo smaczne śniadanie dla malutkich łasuchów. Zamiast gotowych, chemicznych kaszek przygotuj swojej pociesze mannę na mleku z dowolnymi owocami. ( dla alergików mannę ugotuj na wodzie i dodaj mleko modyfikowane)

Kasza manna z mango i bananem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kasza manna z mango i bananem

 

  • Mleko - 1 szklanka + 50 ml do rozrobienia kaszy
  • kasza manna tradycyjna - 2 łyżki
  • cukier - 1 łyżeczka
  • mango - 1/3 sztuki
  • banan 1/2 sztulio

 

Sposób przygotowania:

Kasza manna z mango i bananem
Mleko zagotowujemy. Kaszę rozrabiamy w 50 ml zimnego mleka z dodatkiem cukru. Wlewamy kaszę na gotujące się mleko energicznie mieszając by nie powstały grudki. Mango myjemy, obieramy i kroimy w drobną kosteczką. Banana obieramy i również kroimy w maleńką kostkę. Wszystkie owoce wrzucamy do przestudzonej kaszy. Można pozostawić je na wierzchu lub wmieszać w kaszkę. Dla dzieci nie jedzących twardych grudek kaszkę zmiksować blenderem na mus. Świetnie zastąpi deser.
Kasza manna z mango i bananem
W garczku zagotowujemy jedną szklankę mleka
Kasza manna z mango i bananem
Do 50 ml mleka dodajemy cukier oraz dwie łyżki kaszy manny i rozrabiamy
Kasza manna z mango i bananem
Wlewamy kaszę na gotujące się mleko i mieszając gotujemy około 5 minut
Kasza manna z mango i bananem
Ugotowaną kasze wlewamy do miseczki i zostawiamy do przestygnięcia, dodajemy owoce