dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Pęczak z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 250
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pęczak uduszony z marchewką, papryką i cebulą, doprawiany curry. Wspaniałe, sycące danie na bez mięsny obiad.

Pęczak z warzywami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pęczak z warzywami

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pęczak z warzywami
Pęczak gotujemy w osolonej wodzie. Dokładnie odcedzamy. Warzywa oczyszczamy i siekamy w drobno kostkę. Na rozgrzanej oliwię szklimy cebulę. Następnie dodajemy marchew, a na koniec paprykę. Całość chwilę smażymy z dodatkiem curry i kurkumy. Następnie dodajemy kaszę i podlewamy odrobinką wody. Dusimy do miękkości. Dodajemy groszek i doprawiamy do smaku. Smacznego!
Pęczak z warzywami
Oczyszczone warzywa siekamy w drobno kostkę.
Pęczak z warzywami
Cebulę szklimy na olwię i dorzucamy pozostałe warzywa.
Pęczak z warzywami
Do warzyw dodajemy curry i kurkumę i chwilę smażymy.
Pęczak z warzywami
Do warzyw dodajemy pęczak i dusimy do miękkości.