Sposób przygotowania:
Kasza pęczak z serem feta oraz papryką i cebulą
Woreczki z kaszą włożyć do gotującej , lekko posolonej wody. Gotować do miękkości na średnim ogniu ( według zaleceń producenta).
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, cebulę pokroić w paseczki, zeszklić na oleju.
Do zeszklonej cebuli dodać pokrojoną w paseczki pomarańczową paprykę.
Chwile razem dusić paprykę z cebulą, następnie dodać ugotowany pęczak. Wlać wodę lub bulion i gotować na malutkim ogniu przez około 10 minut.
Pod koniec dodać pokruszony ser feta oraz lubczyk i posiekaną natkę pietruszki.
Doprawić do smaku sola pieprzem.
Smacznego :)
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, cebulę pokroić w paseczki, zeszklić na oleju.
Do zeszklonej cebuli dodać pokrojoną w paseczki pomarańczową paprykę.
Chwile razem dusić paprykę z cebulą, następnie dodać ugotowany pęczak. Wlać wodę lub bulion i gotować na malutkim ogniu przez około 10 minut.
Pod koniec dodać pokruszony ser feta oraz lubczyk i posiekaną natkę pietruszki.
Doprawić do smaku sola pieprzem.
Smacznego :)
mocsłodkości
Czekoladka 2
lukrowanepierniczki