iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Kasza pęczak z fasolką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pęczak co raz częściej gości w moim domu . Zajadamy go w różnych postaciach ale najczęściej na ciepło. Podaje go z różnymi warzywami , mięsami. Dziś czas na fasolkę zieloną .

Kasza pęczak z fasolką

Składniki:

Kasza pęczak z fasolką

 

  • zielona fasolka cięta ok 1 szklanka

 

 

 

 

 

  • sos chilli słodki

 

  • 1 cebula

Sposób przygotowania:

Kasza pęczak z fasolką
Pęczak płuczemy na sicie i gotujemy w odzie z dodatkiem soli. Po ugotowaniu odstawiamy. W drugim garnku gotujemy fasolkę z odrobina soli do smaku. Na patelni rozgrzewamy masło podsmażamy drobno posiekana cebulkę dodajemy fasolkę i na końcu pęczak. Mieszamy . Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Na końcu dodajemy odrobinę sosu chilli słodkiego. Podajemy na ciepło .

Tagi:

sosy fasolka