Sposób przygotowania:
Kasza pęczak z warzywami
Kaszę pęczak ugotować w wodzie z dodatkiem soli do miękkości. Następnie warzywa pokroić cukinie - pokroić w skórce wcześniej umytą i osuszoną.
Paprykę pozbawić nasion i pokroić w kostkę, cebulę obrać i też pokroić w grubszą kostkę. Parówki czy kabanosy pokroić na plasterki i podsmażyć z cebulką, dodać paprykę, pomidory obrane ze skórki i dusić.
Następnie dołożyć cukinię i dusić do miękkości składników, przyprawić bazylią, pieprzem i solą do smaku.
Dodać kaszę pęczak ugotowaną wcześniej, wymieszać i podawać na ciepło.
Paprykę pozbawić nasion i pokroić w kostkę, cebulę obrać i też pokroić w grubszą kostkę. Parówki czy kabanosy pokroić na plasterki i podsmażyć z cebulką, dodać paprykę, pomidory obrane ze skórki i dusić.
Następnie dołożyć cukinię i dusić do miękkości składników, przyprawić bazylią, pieprzem i solą do smaku.
Dodać kaszę pęczak ugotowaną wcześniej, wymieszać i podawać na ciepło.