julcia12437

julcia12437

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 155]

Kasza z podgrzybkami i kapustą kiszoną

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kasza z podgrzybkami, cebulką, marchewką i kapustą kiszoną ... Mniam :)

Kasza z podgrzybkami i kapustą kiszoną Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kasza z podgrzybkami i kapustą kiszoną

 

Sposób przygotowania:

Kasza z podgrzybkami i kapustą kiszoną
Na początku do garnka wlewamy wodę i solimy 1 łyżką soli. Następnie gdy się będzie gotowała wrzucamy torebki kaszy. Kładziemy patelnię na ogień, wlewamy olej i wrzucamy podgrzybki - grzyby. Marchewkę myjemy, obieramy, tarkujemy na średnich oczkach i wrzucamy do grzybów. Ziemniaka obieramy, kroimy w cienkie plasterki i wrzucamy na patelnię. Cebulę obieramy, kroimy w cienkie, małe plasterki i wrzucamy na patelnię. Wszystko razem mieszamy, smażymy i przyprawiamy solą i pieprzem. Gdy kasza się ugotuje wyjmujemy z garnka. Usmażone grzyby z marchewką i cebulą ściągamy z ognia. Podajemy kaszę, na to usmażony mix i kapustę kiszoną. Smacznego :)
Kasza z podgrzybkami i kapustą kiszoną
Gotujemy torebki kaszy na wodzie z łyżką soli.
Kasza z podgrzybkami i kapustą kiszoną
Smażymy grzyby - podgrzybki, marchew, ziemniaka i cebulę.