Sposób przygotowania:
Kasza z podgrzybkami i kapustą kiszoną
Na początku do garnka wlewamy wodę i solimy 1 łyżką soli. Następnie gdy się będzie gotowała wrzucamy torebki kaszy. Kładziemy patelnię na ogień, wlewamy olej i wrzucamy podgrzybki - grzyby. Marchewkę myjemy, obieramy, tarkujemy na średnich oczkach i wrzucamy do grzybów. Ziemniaka obieramy, kroimy w cienkie plasterki i wrzucamy na patelnię. Cebulę obieramy, kroimy w cienkie, małe plasterki i wrzucamy na patelnię. Wszystko razem mieszamy, smażymy i przyprawiamy solą i pieprzem. Gdy kasza się ugotuje wyjmujemy z garnka. Usmażone grzyby z marchewką i cebulą ściągamy z ognia. Podajemy kaszę, na to usmażony mix i kapustę kiszoną. Smacznego :)
gusia1000