mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Kasza z podgrzybkami i warzywami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Szybki i zdrowy obiad z kaszą i podgrzybkami w roli głównej

Kasza z podgrzybkami i warzywami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kasza z podgrzybkami i warzywami

 

Sposób przygotowania:

Kasza z podgrzybkami i warzywami
Kaszę płuczę zimną wodą, przesypuje do garnka , wlewam dwie szklanki wody, dodaję łyżkę oleju.Kasza musi wchłonąć wodę po zagotowaniu, wstawiam ją pod koc na 40 minut. Cebule kroję w piórka i przesmażam na patelni na oleju. Dodaje podgrzybki i dalej przesmażam. Doprawiam sola, pieprzem. wlewam śmietanę , dodaję majeranek. Nie zagotowuję już śmietany. Warzywa przesmażam na patelni na oleju, doprawiam przyprawa do potraw chińskich. Na talerz wykładam kasze, dodaje warzywa, i polewam grzybami z sosem. Dekoruję pietruszką zieloną.
Kasza z podgrzybkami i warzywami
Warzywa na patelnie mix mieszanka doprawiona
Kasza z podgrzybkami i warzywami
Podgrzybki mrożone w sosie z cebulką i majerankiem
Kasza z podgrzybkami i warzywami
Kasza jęczmienna ugotowana w garnku z dodaktiem oliwy