Sposób przygotowania:
Kaszanka z boczkiem i jabłkami
Jabłka obieramy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w ćwiartki a następnie w plasterki. Podsmaży na oliwie, po podsmażeniu jabłka wykładamy na talerz.
Cebulę po obraniu kroimy w piórka, podsmażamy na tej samej patelni co jabłka, doprawiając pieprzem i solą.
Boczek wędzony kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni.
Do podsmażonego boczku dodajemy obraną z flaka i pokrojoną w plastry kaszankę i razem podsmażamy aż otrzymamy jednolitą masę.
Ser żółty kroimy w paski lub w drobną kostkę.
Na głębszą patelnie wysmarowaną tłuszczem układamy podsmażone jabłka, następnie podsmażoną cebulę, podsmażoną kaszankę z boczkiem.
Całość posypujemy pokrojonym żółtym serem.
Smażymy na małym ogniu do rozpuszczenia sera.
Podajemy z pieczywem.
Cebulę po obraniu kroimy w piórka, podsmażamy na tej samej patelni co jabłka, doprawiając pieprzem i solą.
Boczek wędzony kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni.
Do podsmażonego boczku dodajemy obraną z flaka i pokrojoną w plastry kaszankę i razem podsmażamy aż otrzymamy jednolitą masę.
Ser żółty kroimy w paski lub w drobną kostkę.
Na głębszą patelnie wysmarowaną tłuszczem układamy podsmażone jabłka, następnie podsmażoną cebulę, podsmażoną kaszankę z boczkiem.
Całość posypujemy pokrojonym żółtym serem.
Smażymy na małym ogniu do rozpuszczenia sera.
Podajemy z pieczywem.
gusia1000