Sposób przygotowania:
Kaszanka z cebulką i jabłkami
Na gorącym smalcu podsmażyć na złocisto pokrojoną cebulę, pokrojone jabłka bez skórki posypane cukrem, wsypać mielony pieprz, paprykę słodką.
Kaszankę obrać ze skórki, pokroić na talarki, dodać do cebuli z jabłkami.
Smażyć na średnim ogniu mieszając do połączenia składników na jednolitą masę.
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, po odlaniu tłuczkiem je rozgnieść, podawać z kaszanką, natką pietruszki i np. z pomidorami.
Kaszankę obrać ze skórki, pokroić na talarki, dodać do cebuli z jabłkami.
Smażyć na średnim ogniu mieszając do połączenia składników na jednolitą masę.
Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, po odlaniu tłuczkiem je rozgnieść, podawać z kaszanką, natką pietruszki i np. z pomidorami.