Sposób przygotowania:
Kaszankowe kulki ze smażonymi ziemniaczkamiziemniaki panierowane , zmazone
Ugotuj na polmiekko dosc spore ziemniaki . wystudz. Wukruj specjalnym nozykiem lub foremka waleczki z ziemniakow ( ja uzylam fiolki po ACC max) wymieszaj bulke tarta z sola i pieprzem. odtocz wilgotne waleczki w mace, jaju i bulce . Przed podaniem usmaz we frytkownicy na zloto
Smazona cebula
Pokruj cebuje w drobne piorka. Poddus na malej ilosci oleju i masla . Dodaj lyzke miodu i cherry vinegar ok 3-4 lyzek. posol do smaku. powinno byc lekko slodkie , kwasne i slone jednoczesnie . odcedz sos i odparuj .
sos musztardowy
dwie lyzki musztardy francuskiej, 1-2 lyzki marynowanego, kolorowego pieprzu,1 lyzka oliwy 1lyzka miodu , sol troszke zalewy z pieprzu. podgrzac i doprawic do smaku
kulki kaszankowe
Z dobrze schłodzonej kaszanki uformuj male, zgrabne kulki i opanieruj je w bulce tartej i smaz bardzo krotko w głębokim tluszczu. Przygotuj talerze.
Sos musztardowy na spod talerza . Na środek usmażone kartofelki . po boku poukładaj kulki z kaszanki i porcje cebulki oraz kilka kleksow cebulowego "balsamiko"Udekoruj kwiatkiem szczypiorku lub odrobina szczypioru .