Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

kaszkowiec

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

bardzo szybkie ciasto i bardzo syte

kaszkowiec

Składniki:

kaszkowiec

 

  • ok 50 sztuk herbatników

 

  • Masa kakaowa:
  • pół szklanki cukru
  • pół szklanki kaszy mannej
  • 2 szklanki mleka
  • pół kostki margaryny
  • 3 kopiate łyżki kakao

 

  • masa kokosowa:
  • mniej niż pół szkalnki cukru
  • pół szklanki kaszy mannej
  • pół kostki margaryny
  • 2 szklanki mleka
  • 7-8 łyżek wiórek kokosowych

Sposób przygotowania:

kaszkowiec
ciasto robimy w dowolnej blaszcze o wymiarach nieco mniejszych niz tradycyjne.

mleko, cukier kasze manna, margaryne i kakao wsypujemy do garnka i stawiamy na gaz ciagle mieszając, od zagotowania mieszamy i gotujemy jeszcze ok 3 minut tak aby bylo nieco geste. Na blaszcce ukladamy wartswe herbtaników i wylkewamy na nią gorącą kaszke, kladziemy następoną warstwe. następnie gotujemy w ten sam sposób wszystkie skladniki masy kokosowej 9bez kokosu) odstawiamy wsypujemy kokos i dokladnie mieszamy, rozlewamy gorącą mase na herbatnmiki i przykrywamy trzecią warstwą. Polewamy gorącą jeszcze polewą czekoladową lub kakaowa. Cisto juz 2 godziny od zrobienia jest mieciutkie i pyszne