Sposób przygotowania:
kaszkowiec
ciasto robimy w dowolnej blaszcze o wymiarach nieco mniejszych niz tradycyjne.
mleko, cukier kasze manna, margaryne i kakao wsypujemy do garnka i stawiamy na gaz ciagle mieszając, od zagotowania mieszamy i gotujemy jeszcze ok 3 minut tak aby bylo nieco geste. Na blaszcce ukladamy wartswe herbtaników i wylkewamy na nią gorącą kaszke, kladziemy następoną warstwe. następnie gotujemy w ten sam sposób wszystkie skladniki masy kokosowej 9bez kokosu) odstawiamy wsypujemy kokos i dokladnie mieszamy, rozlewamy gorącą mase na herbatnmiki i przykrywamy trzecią warstwą. Polewamy gorącą jeszcze polewą czekoladową lub kakaowa. Cisto juz 2 godziny od zrobienia jest mieciutkie i pyszne
mleko, cukier kasze manna, margaryne i kakao wsypujemy do garnka i stawiamy na gaz ciagle mieszając, od zagotowania mieszamy i gotujemy jeszcze ok 3 minut tak aby bylo nieco geste. Na blaszcce ukladamy wartswe herbtaników i wylkewamy na nią gorącą kaszke, kladziemy następoną warstwe. następnie gotujemy w ten sam sposób wszystkie skladniki masy kokosowej 9bez kokosu) odstawiamy wsypujemy kokos i dokladnie mieszamy, rozlewamy gorącą mase na herbatnmiki i przykrywamy trzecią warstwą. Polewamy gorącą jeszcze polewą czekoladową lub kakaowa. Cisto juz 2 godziny od zrobienia jest mieciutkie i pyszne
miniaeryk