Sposób przygotowania:
Kaszotto Eli z kiszoną kapustąprzygotowanie składników
Kapustę zalać wodą, gotować aż będzie miękka i odcedzić. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 4 łyżki oleju, dodać pieczarki i połowę cebuli, doprawić solą, pieprzem i usmażyć. Kiełbasę pokroić w kostkę. przygotować kaszę.
przygotowanie kaszotto
W dużej patelni rozgrzać 6 łyżek oleju, dodać kiełbasę, resztę cebuli i usmażyć.
przygotowanie kaszotto cd
Do kiełbasy dodać kaszę i razem przez chwilę smażyć.
przygotowanie kaszotto cd
Do kaszotto dodać przesmażone pieczarki i wymieszać. Kostki grzybowe zalać litrem wrzącej wody i wymieszać. Zalać kaszotto bulionem grzybowym i gotować aż bulion wsiąknie do kaszy.
przygotowanie kaszotto cd
Do kaszotto dodać ugotowaną kapustę, dolać trochę wody i doprawić solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym do smaku. Gotować aż woda wsiąknie i kasza będzie miękka. Smacznego!