eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Kaszotto Eli z kiszoną kapustą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowałam potrawę z kaszy jęczmiennej do której dodałam kiszoną kapustę, przesmażone pieczarki i kiełbasę.

Kaszotto Eli z kiszoną kapustą

Składniki:

Kaszotto Eli z kiszoną kapustą

pieczarki

kiełbasa

  • 500 g kiełbasy podwawelskiej
  • 1 duża cebula
  • 6 łyżek oleju

pozostałe składniki

przyprawy

Sposób przygotowania:

Kaszotto Eli z kiszoną kapustą

przygotowanie składników

Kaszotto Eli z kiszoną kapustą
Przygotować wszystkie składniki potrawy...

Kapustę zalać wodą, gotować aż będzie miękka i odcedzić. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Cebule obrać z łupinek i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 4 łyżki oleju, dodać pieczarki i połowę cebuli, doprawić solą, pieprzem i usmażyć. Kiełbasę pokroić w kostkę. przygotować kaszę.

przygotowanie kaszotto

Kaszotto Eli z kiszoną kapustą
Kiełbasę i resztę cebuli usmażyć na rozgrzanym oleju.

W dużej patelni rozgrzać 6 łyżek oleju, dodać kiełbasę, resztę cebuli i usmażyć.

przygotowanie kaszotto cd

Kaszotto Eli z kiszoną kapustą
Kaszę wsypać do kiełbasy i razem smażyć...

Do kiełbasy dodać kaszę i razem przez chwilę smażyć.

przygotowanie kaszotto cd

Kaszotto Eli z kiszoną kapustą
Do kaszy z kiełbasą dodać przesmażone pieczarki.

Do kaszotto dodać przesmażone pieczarki i wymieszać. Kostki grzybowe zalać litrem wrzącej wody i wymieszać. Zalać kaszotto bulionem grzybowym i gotować aż bulion wsiąknie do kaszy.

przygotowanie kaszotto cd

Kaszotto Eli z kiszoną kapustą

Do kaszotto dodać ugotowaną kapustę, dolać trochę wody i doprawić solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym do smaku. Gotować aż woda wsiąknie i kasza będzie miękka. Smacznego!