WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 593]

Kaszotto buraczane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Danie dla wielbicieli kaszy gryczanej i buraków. Różowe kaszotto z dodatkiem białego sera i pieczonych buraków.

Kaszotto buraczane

Składniki:

Kaszotto buraczane

 

Sposób przygotowania:

Kaszotto buraczane

Kasza

Kaszotto buraczane
Najsmaczniejsza do dania jest kasza palona.

Kaszę gryczaną płuczemy i wsypujemy do garnka. Zalewamy wodą lub bulionem i gotujemy wolno pod przykryciem, aż wchłonie prawie cały płyn.

Buraki

Kaszotto buraczane
Upieczone buraczki kroimy w dość drobną kostkę.

Buraki w skórce pieczemy w piekarniku, aż będą dość miękkie, obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do gorącej kaszy, doprawiamy i gotujemy jeszcze chwilę razem, cały czas mieszając.

Ser

Kaszotto buraczane
Do kaszy z burakami dodajemy pokruszony biały ser.

Biały ser, może być owczy lub kozi, lekko kruszymy widelcem i dodajemy do kaszy z burakami. Doprawiamy. Dokładnie mieszamy, gotując i podajemy ciepłe.


Tagi:

danie