Sposób przygotowania:
Flaczki z żołądków kurczaka
Oczyszczone żołądki w garnku szybkowara zalać wodą i tylko zagotować, wodę wylać , żołądki opłukać, do szybkowara wlać wodę, wsypać włoszczyznę pokrojoną w kostkę, ziele angielskie, liście laurowe, kostkę rosołową, zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary gotować żołądki 40 minut, wystudzić.
Durszlak postawić na garnku, wylać na durszlak żołądki, pokroić je w paski, wsypać do wywaru, dodać przyprawę do flaków i zagotować.
Cebulę podsmażyć na smalcu na złocisto, wsypać mąkę i wymieszać, podsmażać z 2 minuty mieszając, zasmażkę wlać do wywaru i wymieszać.
Do flaczków wsypać pieprz mielony, flaczki podawać z bułką.
Durszlak postawić na garnku, wylać na durszlak żołądki, pokroić je w paski, wsypać do wywaru, dodać przyprawę do flaków i zagotować.
Cebulę podsmażyć na smalcu na złocisto, wsypać mąkę i wymieszać, podsmażać z 2 minuty mieszając, zasmażkę wlać do wywaru i wymieszać.
Do flaczków wsypać pieprz mielony, flaczki podawać z bułką.
robaczek