Sposób przygotowania:
Kaszotto z warzywami (papryka, burak, fasolka)
Obrane buraki kroimy na ćwiartki. Polewamy olejem i oprószamy solą wkładamy na 30 minut do piekarnika (180°C). Po upieczeniu i ostudzeniu, kroimy je w kostkę.
Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Ostudzoną kroimy w mniejsze części
Paprykę kroimy w kosteczkę.
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki masła, wrzucamy warzywa i chwilę podsmażamy, wsypujemy kaszę i podsmażamy aż się zeszkli.
Następnie stopniowo ( po szklance) wlewamy bulion i gotujemy do momentu aż kasza wchłonie płyn. Powtarzamy czynność do momentu skończenia bulionu.
Dodajemy przyprawy i dusimy jeszcze około 5 minut aż wszystko będzie miękkie.
Na koniec dodajemy łyżkę masła i mieszamy dokładnie.
Smacznego ;)
Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Ostudzoną kroimy w mniejsze części
Paprykę kroimy w kosteczkę.
Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki masła, wrzucamy warzywa i chwilę podsmażamy, wsypujemy kaszę i podsmażamy aż się zeszkli.
Następnie stopniowo ( po szklance) wlewamy bulion i gotujemy do momentu aż kasza wchłonie płyn. Powtarzamy czynność do momentu skończenia bulionu.
Dodajemy przyprawy i dusimy jeszcze około 5 minut aż wszystko będzie miękkie.
Na koniec dodajemy łyżkę masła i mieszamy dokładnie.
Smacznego ;)
SylaUla
gosiapiotrek23
;)