gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1030]

Kaszotto z warzywami (papryka, burak, fasolka)

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna kasza z warzywami takimi jak papryka, burak i fasolka szparagowa. Polecam jako główne danie lub jako przystawka.

Kaszotto z warzywami (papryka, burak, fasolka) Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kaszotto z warzywami (papryka, burak, fasolka)

 

Sposób przygotowania:

Kaszotto z warzywami (papryka, burak, fasolka)
Obrane buraki kroimy na ćwiartki. Polewamy olejem i oprószamy solą wkładamy na 30 minut do piekarnika (180°C). Po upieczeniu i ostudzeniu, kroimy je w kostkę.

Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Ostudzoną kroimy w mniejsze części

Paprykę kroimy w kosteczkę.

Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki masła, wrzucamy warzywa i chwilę podsmażamy, wsypujemy kaszę i podsmażamy aż się zeszkli.

Następnie stopniowo ( po szklance) wlewamy bulion i gotujemy do momentu aż kasza wchłonie płyn. Powtarzamy czynność do momentu skończenia bulionu.

Dodajemy przyprawy i dusimy jeszcze około 5 minut aż wszystko będzie miękkie.

Na koniec dodajemy łyżkę masła i mieszamy dokładnie.

Smacznego ;)
Kaszotto z warzywami (papryka, burak, fasolka)
Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy warzywa i chwilę podsmażamy, wsypujemy kaszę i podsmażamy aż się zeszkli.
Kaszotto z warzywami (papryka, burak, fasolka)
Następnie stopniowo ( po szklance) wlewamy bulion i gotujemy do momentu aż kasza wchłonie płyn. Powtarzamy czynność do momentu skończenia bulionu.